Εκδηλώσεις και δραστηριότητες

 

 

 

 

Matala Beach Festival 2019 - 21/22/23.06

3 μέρες γεμάτες μουσική, χορό και διασκέδαση

 Ανακαλύψτε την νότια Κρήτη με έναν διαφορετικό τρόπο. Θαυμάστε τις όμορφες παραλίες ή τους κρητικούς ελαιώνες ιππεύοντας και αφήστε την φύση να σας μαγέψει. Η φάρμα με άλογα Melanouri προσφέρει ιππασία για μικρούς και μεγάλους.

 

Πάρτε ένα ποδήλατο και εξερευνήστε την περιοχή γύρω από τα Μάταλα.

Η Outdoor Travel νοικιάζει διάφορα είδη ποδηλάτων και διοργανώνει εκδρομές πεζοπορίες και ποδηλασίας.

 

Δοκιμάστε την κρητική κουζίνα με έναν διαφορετικό τρόπο και επισκεφτείτε ένα μάθημα μαγειρικής στο Καλαμάκι. Δημιουργήστε με φρέσκα συστατικά κρητικές λιχουδιές και απολαύστε τις στο τέλος με καλή παρέα.

 

 

Ανακαλύψτε τον κόσμο των κρασιών στο ηλιόλουστο νησί της Κρήτης. Εκδρομές και σεμινάρια θα σας φέρουν πιο κοντά στη κρητική κουλτούρα των κρασιών και θα κάνουν τις διακοπές σας στα Μάταλα αξέχαστες.

 

Μην χάσετε το παραδοσιακό παζάρι στης Μοίρες! Κάθε Σάββατο θα βρείτε εκεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά, υφάσματα, ρούχα καθώς και μαγειρικά σκεύη, βότανα και μυρωδικά. Στο Τυμπάκι το παζάρι γίνεται κάθε Παρασκευή.

 

 

 

Κάθε Κυριακή στην διασταύρωση Καμηλάρι - Καλαμάκι διοργανώνεται ένα παζάρι βιολογικών προϊόντων της περιοχής. 

 

 

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, διοργανώνεται στην πλατεία Πιτσιδίων η γιορτή της ρακής. Οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν παραδοσιακές λιχουδιές για τους επισκέπτες και οι άντρες βγάζουν την ρακή. Νόστιμα φαγητά, παραδοσιακή ρακή και κρητική μουσική - τα τρία συστατικά για μια επιτυχημένη και νόστιμη γιορτή. 

 

 

Εξερευνήστε το βυθό της Μεσογειακής θάλασσας.

Για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει το κέντρο κατάδυσης Mare Sud στον Κόκκινο Πύργο, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσετε το θαλάσσιο κόσμο του Λιβυκού Πελάγους.

Για τους μικρούς μας φίλους συστήνουμε το ενυδρείο Cretaquarium, το οποίο μαγεύει με την μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά.

Ή απολαύστε τις ακτές της νότιας Κρήτης από μια διαφορετική οπτική και πάρτε μέρος σε μια βαρκάδα

Η φάρμα γαϊδουριών Αγία Μαρίνα είναι μια κοινωφελής οργάνωση, η οποία φροντίζει εγκαταλειμμένα γαϊδούρια και τους προσφέρει ένα καινούργιο σπίτι. Μπορείτε να επισκεφτείτε την φάρμα καθημερινά από της 10 π.μ. έως της 2 μ.μ. και από της 5 μ.μ. έως της 20 μ.μ., εκτός Κυριακές απογεύματα.