Covid-19

 

Πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας

 

Αγαπητοί επισκέπτες,

 

Ελπίζουμε εσείς και η οικογένειές σας να είστε υγιείς και ασφαλείς. Μοιραζόμαστε αυτήν την ανακοίνωση μαζί σας σχετικά με την τελευταία ενημέρωση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα ταξίδια και οι διακοπές πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά στην ηλιόλουστη Ελλάδα. Η ημερομηνία έναρξής μας θα είναι:

17/05/2021.

Φυσικά ακολουθώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο υγιεινής και καθαρισμού. Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω για το πώς θα σας καλωσορίσουμε και ποια πρότυπα θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί για να έχετε υγιείς και αξέχαστες διακοπές στην Κρήτη.

 

Η διεύθυνση και όλα τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι όλα τα μέτρα πρόληψης είναι σύμφωνα με την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΕΟΔΥ. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των ιών, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, και περιλαμβάνουν, από την υγιεινή του πλυσίματος των χεριών έως το δωμάτιο και τις κοινές διαδικασίες καθαρισμού των χώρων των καταλυμάτων μας.

 

Η ομάδα μας διεξάγει αυστηρά τον καθαρισμό όλων των χώρων φιλοξενίας ακολουθώντας επιμελώς τα πρωτόκολλα καθαρισμού, υγιεινής και απολύμανσης. Αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν:

 

·         Εκπαίδευση των εργαζομένων μας σε θέματα υγιεινής.

·         Σαφώς καθιερωμένους κύκλους καθαρισμού και απολύμανσης σε όλα τα σημεία.

·         Εμφανή τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης χεριών.

·         Συχνό καθαρισμό και πλύση των πολυσύχναστων χώρων και των επιφανειών συχνής αφής.

·         Άμεση ανταπόκριση σε έκτακτο καθαρισμό.

 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το Σχέδιο Δράσης μας:

 

Οργάνωση Ξενοδοχείου

1)      Κοινωνικές αποστάσεις (social distancing)

Στους κοινόχρηστους χώρους, όπως την υποδοχή του ξενοδοχείου μας, όλα τα μέλη της ομάδας μας θα κρατούν αποστάσεις 1,5 έως 2 μέτρων μεταξύ αυτών και των επισκεπτών.

 

2)      Check-in & Check-out

Το check-in θα γίνεται από της 3 μ.μ. και έπειτα και το check-out έως της 11 π.μ. για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο ή το σπίτι θα καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός των χώρων.

 

3)      Πρόγραμμα προσωπικού καθαριότητας

Τα δωμάτιά μας στο Ξενοφών στα Μάταλα, για όσο καιρό φιλοξενούν επισκέπτες, θα καθαρίζονται κάθε δεύτερη μέρα και οι ενοικιαζόμενες κατοικίες μας στα Πιτσίδια μια φορά την εβδομάδα. Τα κλινοσκεπάσματα θα αλλάζονται μια φορά την εβδομάδα σε όλα τα καταλύματά μας.

 

4)      Υποδοχή (reception)

Η υποδοχή μας στο ξενοδοχείο Ξενοφών στα Μάταλα θα είναι ανοιχτή καθημερινά από της 9 π.μ. έως της 12 μ.μ. με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

 

5)      Επίσκεψη μη διαμενόντων

Απαγορεύεται η είσοδος μη διαμενόντων σε όλα τα δωμάτια των καταλύματά μας.

 

Υγιεινή και απολύμανση

 

1)      Προσθήκη διανεμητών απολύμανσης & μάσκες μιας χρήσης

Στην είσοδο του ξενοδοχείου Ξενοφών θα υπάρχει διανεμητής απολύμανσης και δωρεάν μάσκες μιας χρήσης για όλους τους πελάτες μας.

 

2)      Καθαρισμός δωματίου

·         Θα εφαρμοστούν εκτενείς πρακτικές καθαρισμού για την καλύτερη δυνατή προστασία έναντι πιθανών ιών και Covid-19.

·         Ενδελεχής καθαρισμός δωματίων πριν από την άφιξή σας και θα ισχύουν τα ίδια έντονα πρωτόκολλα καθαρισμού κατά την αλλαγή κάθε επισκέπτη.

·         Οι περιοχές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, όπως μπάνια, και οι περισσότερες συσκευές όπως τηλεχειριστήρια τηλεόρασης, πόμολα και ηλεκτρικοί διακόπτες θα λάβουν ιδιαίτερη προσοχή και απολύμανση.

·         Απολύμανση κουρτινών με ατμοκαθαριστή (θερμοκρασία >70°C) πριν από την άφιξη κάθε επισκέπτη

·         Κατά το Check-In, θα επιλέξετε εάν η αλλαγή σεντονιών / πετσετών και ο καθαρισμός του δωματίου θα γίνει σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα ή μόνο κατόπιν αιτήματός σας.

·         Η καμαριέρα που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του δωματίου σας θα φορά πάντα μάσκα και γάντια.

 

3)      Κοινόχρηστοι χώροι

Έχουμε αυξήσει τη συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους, με έμφαση στον πάγκο της ρεσεψιόν και τα κοινόχρηστα μπάνια. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι απολυμαίνονται τακτικά.

Στους χώρους όπου εργάζεται το προσωπικό μας, αυξάνουμε τη συχνότητα καθαρισμού και εστιάζουμε σε περιοχές υψηλής αφής, όπως εισόδους, αποσκευές και γραφεία προσωπικού.

 

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας και λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών μας.

 

Η διεύθυνση και όλο το προσωπικό μας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις δηλώσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τον κορονοϊό (COVID-19).

 

Σε καθημερινή βάση, η διεύθυνσή μας εργάζεται για να διασφαλίσει ότι πληροί τις τελευταίες οδηγίες για την υγιεινή και τον καθαρισμό από τις αρμόδιες αρχές. Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των καταλυμάτων μας έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ιών, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, και περιλαμβάνουν από προδιαγραφές προϊόντων υγιεινής πλυσίματος και προσωπικής υγιεινής έως τα δωμάτια επισκεπτών και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου μας.

 

Περίπτωση Κρούσματος στον χώρο μας

 

Σε περίπτωση κρούσματος COVID-19 σε ένα από τα καταλύματά μας, συνεργαζόμαστε αμέσως με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να αναφέρουμε το γεγονός και να λάβουμε καθοδήγηση σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους συνεργάτες σας.

 

Αναλαμβάνουμε ένα πρόσθετο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, καθώς και των περιοχών που γνωρίζουμε ότι ήταν ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

 

Επιπλέον, το ξενοδοχείο σφραγίζει το δωμάτιο του επισκέπτη (π.χ., εμποδίζοντας την είσοδο από το προσωπικό ή άλλους) και αναλαμβάνει ένα πρωτόκολλο ανάκτησης δωματίου που έχει σχεδιαστεί για να απολυμάνει τα πάντα στο δωμάτιο.

 

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλο το προσωπικό της εταιρείας μας που σε αυτές τις άνευ προηγουμένου περιστάσεις επιδεικνύει υψηλότατο επίπεδο ατομικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης και εκτιμάμε ιδιαίτερα κάθε επισκέπτη που μας τιμά με την παρουσία του στις εγκαταστάσεις μας.

 

Με εκτίμηση,

Accommodations Xenophon

 

 

Ανδριανάκη Σοφία

Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στους παρακάτω σύνδεσμους: